Boomkwekerij Maes

 

De familie Maes is als pionier naar de polder gekomen, vanuit Brabant, in 1941. Om in de polder hun agrarische onderneming voort te zetten. Na de drooglegging hebben ze in 1950 hun eerste oogst binnengehaald. Als derde generatie Maes in de Noordoostpolder, was het aan Mathijs op zijn passie invulling te geven. Na ruim een halve eeuw is het bedrijf gespecialiseerd in laanboom spillen en daarnaast kweekt en verhandeld het bedrijf ook boomkwekerijproducten, voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. 

 

Met zorg wordt een geselecteerd sortiment spillen gekweekt in de eigen kwekerij. Deze spillen worden vervolgens op drie verschillende manieren veredeld; winterhandveredeling (januari en februari), zomerstek en zomerenten (juli t/m september). De uiteindelijke keuze van één van deze methodes om te vermeerderen hangt  naast slagingspercentage af van verschillende factoren die ook de kwaliteit en eventuele vatbaarheid voor ziektes van het product bepalen. Verder worden de soorten spillen als uitgangsmateriaal voor laanboomkwekers gekozen, die goed op de lichte zeeklei groeien. Hierdoor ontstaat er een gezond en sterk eindproduct.

 

Voor meer informatie bent u altijd welkom op ons bedrijf.

 

* Alle bomen die ons bedrijf verlaten zijn NAK-tuinbouw gecertificeerd en komen uit een gecontroleerde bacterievuur vrije bufferzone.

* We gebruiken uitsluitend enthout van NAK-tuinbouw van de soorten die hun beschikbaar hebben. Het overige hout knippen we bij geselecteerde kwekers waardoor we de soortechtheid kunnen garanderen. 


Wij helpen u graag!

Neem gerust contact op >>